MENU

  • 26.3.2024

    26.3.2024

    Triedny koncert p. u. Drotárovej, p. u. Keselicu

    V podvečer 26.03.2024 sa koncertnou sálou rozozvučali tóny klavíra, akordeónu a cimbalu. Žiaci z triedy p. u. Ľ. Drotárovej a p. u. Keselicu si pripravili koncert pre svojich rodičov a blízkych. Zazneli prednesové klavírne a akordeónové skladby, úpravy ľudových piesní, štvorručné skladby a celkovú atmosféru spestrili aj tóny cimbalu. Záver príjemného podvečera tvorilo vystúpenie akordeónového orchestra, ktorého vystúpenie oživilo toto podujatie. Pre žiakov a hlavne ich rodičov to bol nezabudnuteľný večer spríjemnený hudobným umením ich detí.

  • 26.3.2024

    26.3.2024

    Súťaž ,,Modrý svet očami umenia“

    Tento školský rok sa uskutočnil v poradí už 4. ročník online súťaže ,,Modrý svet očami umenia", ktorý prebiehal vo všetkých odboroch ZUŠ. Zapojených bolo niekoľko desiatok ZUŠ a SZUŠ z celého Slovenska. Organizátorom tejto súťaže je SZUŠ Dlhý rad Bardejov. V rámci hudobného odboru sa do tejto súťaže zapojili aj žiaci našej ZUŠ z triedy p. uč. D. Izsófovej. Žiačka Diana Jachymovičová súťažila v 2. kategórii na tému: ,,Hudba je môj svet" v rámci zakomponovaného učiva z hudobnej náuky. Svojou prácou ,,O hudobnom kráľovstve" sa umiestnila v zlatom pásme. Jakub Bača v hre na akordeóne súťažil v 3. kategórii na tému: ,,Takto túto skladbu interpretujem iba ja!" a umiestnil sa v striebornom pásme. Žiakom srdečne blahoželáme k ich úspechu a želáme veľa ďalších tvorivých nápadov.

  • 25.3.2024

    25.3.2024

    Triedny koncert žiakov p. uč. M. Vaňugovej

    Podvečer dňa 25. marca 2024 koncertnú sálu našej školy zaplnili rodičia a priaznivci akordeónu. Konal sa tu triedny koncert, na ktorom vystúpili všetci žiaci z triedy p. uč. Márie Vaňugovej. Hráči, ktorí sa venujú hre na akordeóne od pár mesiacov až po 10 rokov, predviedli skladby, ktoré v posledných mesiacoch nacvičovali na hodinách, alebo v rámci domácej prípravy. Diváci ich výkony odmenili potleskom a z koncertu odchádzali s peknými umeleckými dojmami.

  • 22.3.2024

    22.3.2024

    Popoludnie s Andersenom

    V rámci 19. ročníka podujatia Noc s Andersenom sa v Podduklianskej knižnici konalo stretnutie detí z mesta Svidník, kde mali možnosť bližšie spoznávať tvorbu dánskeho rozprávkara Hansa Christiana Andersena. Jednu z jeho najznámejších rozprávok – "Cisárove nové šaty" predstavili aj žiačky LDO – Lea Labunová, Barbora Petnyová, Mia Kubošková, Viktória Kostová, Alexandra Tyčová a Natália Hirčková. Príbeh o márnivom cisárovi, ktorý sa vo svojej namyslenosti obnaží pred svojimi poddanými je odkazom aj pre dnešnú konzumnú spoločnosť.

  • 22.3.2024

    22.3.2024

    Vystúpenie akordeónistu Ľuboša Jakočka na slávnostnej akadémii k oceneniu sociálnych pracovníkov

    V piatok 22. marca 2024 sa v Dome kultúry vo Svidníku konala slávnostná akadémia zameraná na ocenenie sociálnych pracovníkov v okrese Svidník primátormi nášho mesta a mesta Giraltovce. Hudobným darčekom všetkých ocenených „obdaril“ akordeónista Ľuboš Jakočko z triedy p. uč. M. Vaňugovej, ktorý peknými tónmi nástroja prispel k dôstojnému priebehu tohto podujatia.

  • 21.3.2024

    21.3.2024

    Vo víre tanca 2024

    Každoročne sa v meste Stropkov koná tanečná súťaž v modernom tanci „Vo víre tanca“. Tentokrát sa konala dňa 21.3.2024. Žiaci TO pod vedením p. uč. M Cimbovej sa zúčastnili tejto súťaže s viacerými choreografiami. Tohto roku okrem skupinových dostali priestor sólové aj duo choreografie. S choreografiou „Námorník na suchu“ sa predstavili najmladší žiaci 1.roč. I.časť, ktorí si vytancovali zlaté pásmo a priamy postup na krajskú súťaž. 3.roč. I.časť nás zaviedol do ríše princa Aladína. Ten im priniesol umiestnenie v zlatom pásme. 4.roč. I.časti, choreografia „Farby dúhy“ sa umiestnila v striebornom pásme. Priamy postup a zlaté pásmo si odniesli žiačky I.roč. II.časti s choreografiou „Život v Egypte“. Zlatému pásmu sa potešili aj žiačky 4.roč. II.časti s choreografiou „Čo sa to deje?!“. Ocenené boli aj sólové choreografie. Zlaté pásmo a priamy postup na krajskú súťaž si vytancovala E. E. Harbulová s choreografiou „Derniera“. Strieborné pásmo si odniesla E. V. Gajdošová, ktorá zatancovala „Príbeh bielej labute“. V kategórií duo E.E. GajdošováZ. Novaková si úspešne vytancovali strieborné pásmo s choreografiou „Princess Barby“. Poslednou choreografiou v kategórií duo a zlaté pásmo pridelili choreografii „Ovládaná....“, ktorú úspešne predviedli Z. JalčakováV. Kosťová. Choreografie s priamym postupom sa zúčastnia krajského kola, ktoré sa bude konať v Kežmarku.

  • 20.3.2024

    20.3.2024

    Čajičkovanie s knihou

    Tradíciou žiakov literarno- dramatického odboru sa stalo spoločné stretnutie všetkých žiakov tohto odboru na tzv. posedení s čajom, dobrotami a hlavne knižnými príbehmi. Prvý jarný mesiac bol vyhlásený ako mesiac knihy v roku 1955 na počesť významného slovenského buditeľa Mateja Hrebendu. 20 marec bol dňom, kedy v našej koncertnej miestnosti ožili príbehy z obľúbených kníh, resp. kníh, s ktorými jednotlivé ročníky pracujú na svojich hodinách. A tak sme mali možnosť vidieť príbehy z knihy od M. Duričkovej - "Už ho vezú" a "Ferda mravca a jeho dobrodružstva" v podaní žiakov 1. a 2. roč., I. časti, I.st. Andersenové „Cisárove nové šaty“ ukázali žiačky 3.roč., I .časti, I.st. a kolektív žiakov z II. časti, I.st. zahral príbeh jednej početnej rodinky s názvom "My, vrabčiaci". Stretnutie bolo obohatené o rôzne súťaže a úlohy z dramatiky. Úspešní hráči si odniesli zaujímavé odmeny. V závere najstarší žiaci LDO volili z mladších kamarátov najšikovnejšiu javiskovú postavu. Tento titul a hrnček s čajom na pamiatku si napokon odniesli Alex Ducár – 1.roč. I časť, I.st. za postavu veliteľa mravcov, Reebeka Potrebica - žiačka II.roč., I.časti, I.st. za postavu Medulienky a Lea Labunová za výkon v Andersenovej rozprávke. S vedomím, že kniha je náš kamarát sa 30 mladých dramaťakov rozlúčili.

  • 19.3.2024

    19.3.2024

    Regionálna súťažná klavírna prehliadka  

    Dňa 19.03.2024 sa konala regionálna súťažná prehliadka žiakov v sólovej hre na klavíri. Usporiadateľom súťaže bola ZUŠ v Michalovciach. Súťažilo 59 žiakov v štyroch kategóriách. Výkony žiakov sledovala odborná porota v zložení: Mgr. art. Silvia Golecová Schwarzbacherová, ArtD, (Konzervatórium Košice), Mgr. Zuzana Kentošová, (Prešovská univerzita v Prešove), Ľudmila Čuchranová, (ZUŠ v Michalovce). V bronzovom pásme sa umiestnili žiačky: Diana Jachymovičová, Kristína Michališinová, Andrea Miktová  z triedy p.uč. Moniky Leľovej.

    Srdečne blahoželáme a prajeme im veľa úspechov.

  • 19.3.2024

    19.3.2024

    Školská akordeónová prehliadka

    19.03.2024 patrilo popoludnie akordeónistom, ktorí sa zúčastnili školskej akordeónovej prehliadky v koncertnej miestnosti našej školy. O prípravu, ako aj realizáciu sa postarali títo vyučujúci: M. Vaňugová - vedúca PK, M. Cuprišin, K. Keselica, D. Izsófová, žiaci ktorých odprezentovali svoje nacvičené skladby spamäti. Začali najprv mladší žiaci 1. časti, následne 2. časti a jeden žiak aj z II. stupňa. Viac ako 40 zúčastnených žiakov malo možnosť počuť a vidieť náročnosť, ale aj krásu jednotlivých skladieb z rôznych hudobných období a od rôznych skladateľov. Veríme, že odmena v podobe diplomu, malej pozornosti, sladkosti a občerstvenia potešila všetkých zúčastnených a utvrdila ich v tom, že akordeón je krásne znejúci nástroj, využiteľný ako v klasickej, tak i v ľudovej a modernej hudbe.

  • 17.3.2024

    17.3.2024

    Hudobný festival ľudovej hudby

    Každá súťaž je pre našich žiakov veľkou výzvou predviesť svoj talent, čaro svojej umeleckej duše, zaujať, prípadne pobaviť divákov a hodnotiacu porotu a samozrejme po malých krôčikoch získavať skúsenosti, ktoré nás posúvajú vpred. V nedeľu 17.03.2024 o 13.30 hod. sa v priestoroch POS vo Svidníku uskutočnil Hudobný festival ľudovej hudby, v rámci celoštátnej postupovej súťaže Vidiečanova Habovka 2024. V kategórii sólisti speváci si prišli zasúťažiť žiaci p. uč. E. Cichej - Alexandra Pisanská, Branko Koman, Oliver Miga a Tobias Jancura s akordeónovým sprievodom p. uč. M. Cuprišina. V kategórii spevácke skupiny Chlapčenská SS DFS Komanička s pásmom "Lučka, lučka zelena", ktorú sprevádzala ľudová hudba pod vedením  p. uč. K. KeselicuDo porotcovského kresla zasadli známe osobnosti z folklórnych kruhov a to Martina Ťasková, Alexandra Bachledová a Katarína Kišidayová. Po súťažnej prehliadke nasledovala veľmi zaujímavá a poučná prezentácia tradičných ľudových hudobných nástrojov s lektorom Michalom Smetankom. Bola príjemným spestrením počas hodnotenia poroty a rozborového semináru.Táto súťaž nás presvedčila o tom, že naše deti majú ozaj zlato v hrdle! Krásne umiestnenie v zlatom pásme v kategórii sólo spev získali: Branko Koman, Oliver Miga, Alexandra Pisanská s návrhom na postup a Tobias Jancura, ktorý získal priamy postup do krajského kola v Raslaviciach. V tomto ročníku súťaže bude možno svidnícky región v krajskom kole v Raslaviciach reprezentovať aj CHSS DFS Komanička, ktorá taktiež získala zlaté pásmo s návrhom na postupVšetkým srdečne gratulujeme a držíme palce víťazom v krajskom kole súťaže 28.4.2024 !! 

  • 15.3.2024

    15.3.2024

    Úspešné regionálne kolo kultovej výtvarnej súťaže 

    Dňa 15. marca 2024 prebehlo v Podduklianskom osvetovom stredisku vo Svidníku slávnostné vyhlásenie regionálnych výsledkov 39. ročníka známej výtvarnej súťaže “Vesmír očami detí”. Svojimi dielami sa v piatich kategóriách prezentovalo 411 nadaných žiakov z  materských škôl, základných škôl a základných umeleckých škôl z okresu Svidník a Stropkov. Porota v zložení Mgr .Emília Šupšáková, Mgr. Hedviga Šaková, Miroslav Potoma a Katarína Grúsová mala naozaj neľahkú prácu. Za kategórie 4-5 Základné umelecké školy boli ocenení naši studenti VO vyuč. Mgr. V. Skalkovej

    4. kategória: Alexandra Grundzová - „Vesmírny Voldemor“, Matúš Bilý - „Môj vesmírny kamarát“, Juraj Červeňák - „Vo vesmíre“

    5. kategória: Nely Barilíková - „Oko vesmíru“, Viktória Vachnová - „Návšteva z vesmíru“, Eva Halčíková - „Alien“, Peter Drimák - „The embodiment if the space“ 

    Výstavu detských výtvarných prác z okresu Svidník si môžete pozrieť od 15.3.2024 do 18.4.2024 vo výstavných priestoroch POS vo Svidníku. Ocenené diela následne poputujú do hvezdárne Hurbanovo na celoslovenské kolo súťaže Vesmír očami detí 2024, ktoré sa bude konať v máji 2024 v Hurbanove. Ďakujeme všetkým študentom VO, ktorí sa do súťaže zapojili a oceneným gratulujeme a želáme mnoho inšpirácie a chuti naďalej tvoriť.

  • 15.3.2024

    15.3.2024

    Triedny koncert žiakov p.uč. M. Leľovej

    Dňa 15.03.2024 sme  v koncertnej sále ZUŠ srdečne privítali rodičov, hostí a priateľov hudby, ktorí boli pozvaní na triedny koncert žiakov p. uč. Moniky Leľovej. V sólovej hre na klavíri  sme si vypočuli skladby rôzneho charakteru v podaní od najmladších po najstarších žiakov. Pekné skladby a výkony žiakov boli ocenené veľkým potleskom. Atmosféru koncertu, príjemné počúvanie, dobrú pohodu a pekný umelecký zážitok si odnášali všetci zúčastnení. Ďakujeme pekne a tešíme sa na ďalšie podobné stretnutia.

  • 4.3.2024

    4.3.2024

    Súboj talentov 2024

    Škola umeleckého priemyslu vo Svidníku, už pozná svojich víťazov 7. ročníka výtvarnej súťaže “SÚBOJ TALENTOV" - Potulky po Európe. Odborná porota v zložení: Mgr. Sopková Marianna, Mgr. Kollárovičová Slávka a Mgr. Gencová Beáta hodnotila 87 výtvarných prác zo 7 základných umeleckých škôl, ktoré získali v kategóriách C1, C2, D1, D2 18 ocenení. Ocenenými boli aj študenti nášho výtvarneho odboru: 

    KATEGÓRIA C2: Zameranie na študijné odbory ŠUP: 2. Miesto: DANIELA KAČUROVÁ “Noc v Paríži” 12.r, uč. Mgr. Vladimír Makara

    3. Miesto: NELKA JESENSKÁ “Čarovné Dánsko” 12.r, uč. Mgr. Viera Skalková Guzlejová 

    KATEGÓRIA D1: Kresba, maľba, kombinované techniky (ZUŠ žiaci 13 - 15 rokov) 1. Miesto: DANIELA KUCHCIKOVÁ “Holandsko - krajina tulipánov” 14.r, Mgr. Viera Skalková Guzlejová.

    3. Miesto: DAMIÁN ŽOLTÁK “Európska fantázia” 14.r, Mgr. Vladimír Makara 

    KATEGÓRIA D2: Zameranie na študijné odbory ŠUP: 1. Miesto: NELLY BARILÍKOVÁ “Romantické potulky Benátkami” 13.r, Mgr. Viera Skalková Guzlejová

    2. Miesto: LÍVIA SLUKOVÁ “Moja vysnívaná cesta”13.r, Mgr. Vladimír Makara

    2. Miesto: DIANA HOUŠKOVÁ “Vtedy v Turecku” 14.r, Mgr. Viera Skalková Guzlejová

    Z triedy p. uč. V. Makaru sa súťaže zúčastnili Michalková Timea, Michalková Andrea, Chudíková Ema, Juás Lukáš, Božíková Mia, Žolták Damián, Škorčík Radoslav, Grundzová Dominika, Nienaber Karla, Sluková Lívia, Diničová Renáta, Barna Nikolas, Barvirčák Adam, Petríková Romana, Kačurová Daniela, Majda Gorazd.

    Slávnostné vyhodnotenie a odovzdávanie cien bolo spojené s výtvarnými workshopmi, kde si žiaci popozerali a vyskúšali rôzne aktivity v odevnom-grafickom dizajne, reklamnej tvorbe a tiež spoznali čaro foto-ateliéru. Odmenou im boli vlastnoručne zhotovené dielka, ktoré si odniesli domov. Srdečne blahoželáme ku krásnej reprezentáii školy odmeneným ako i všetkým našim zúčastneným žiakom :)

  • 23.2.2024

    23.2.2024

    6. ročník súťažnej prehliadky Prešovského kraja v hre na husliach žiakov ZUŠ

    Dňa 23.02.2024 sa konal 6. ročník súťažnej prehliadky Prešovského kraja v hre na husliach žiakov ZUŠ. Organizátorom tejto prehliadky bola CZUŠ sv. Mikuláša v Prešove. Súťaž bola rozdelená do 5 vekových kategórií, v ktorých si 26 žiakov z 10 ZUŠ prešovského kraja mohli porovnať svoje umelecké výkony: ZUŠ Lipany, ZUŠ Sabinov, CZUŠ sv. Mikuláša Prešov, ZUŠ J. Pöschla Prešov, ZUŠ M. Moyzesa Prešov, ZUŠ Svidník, ZUŠ Stropkov, SZUŠ Stropkov, ZUŠ Giraltovce a ZUŠ Široké. Je badať, že každým rokom je konkurencia silnejšia a kvalita pripravených žiakov je čoraz vyššia. Z našej školy sa zúčastnili žiaci: Kristína Kaliňáková (strieborné pásmo), Lívia Kaliňáková (strieborné pásmo) - z triedy p. uč. Jozefa Kačmára, Sofia Micenková (strieborné pásmo)Martin Zasada (zlaté pásmo) - z triedy p. uč. Slavomíra Kaliňáka. Klavírne sprievody im robili p. uč. Monika LeľováJana Štrusová. Tento krásny hudobný deň sme si všetci užili a myslíme si, že takýchto motivačných dní by mohlo byť viacej.

  • 22.2.2024

    22.2.2024

    Triedny koncert žiakov z triedy D. Izsófovej a S. Kaliňáka

    Ako kvapka po kvapke prenikali do sŕdc rodičov 22.02.2024 hudobné tóny jednotlivých skladieb žiakov v hre na husliach z triedy p. uč. Slavomíra Kaliňáka a žiakov v hre na akordeóne z triedy p. uč. Daši Izsófovej. Koncertná miestnosť ZUŠ patrila žiakom v sólo hre aj orchestrálnom prevedení a ich rodičom i priaznivcom umenia, ktorí si prišli vypočuť umenie hudby v podobe jej krásnych melódií. Poďakovanie patrí aj korepetítorke p. uč. M. Leľovej bubeníkovi p. uč. M. Gibejovi za spoluprácu a spestrenie atmosféry koncertu. Veríme, že koncert rodičov zaujal, že v nich vyvolal príjemnú atmosféru s poznaním, že každé hudobné dielo má istú myšlienku, kde hudba nemá vlasť. Jej vlasťou je celý vesmír a v tento deň boli stredobodom vesmíru práve ich deti, ktoré ak podporia v ich šikovnosti, budú sa tešiť z ich ďalších úspechov.

  • 21.2.2024

    21.2.2024

    Triedny koncert žiakov J. Kačmára

    V podvečer 21.2.2024 sa uskutočnil husľový koncert žiakov z triedy učiteľa Jozefa Kačmára. V koncertnej sále ZUŠ zazneli skladby hudobných klasikov v dynamickom, ale aj v hĺbavejšom prevedení v klavírnom sprievode uč. J. KačmáraJ. Štrusovej. Inštrumentálne schopnosti žiakov si užívali ich rodičia aj priatelia, ktorí svojím potleskom ocenili výkony mladých umelcov. Svojou hrou na husliach potvrdili, že sú umelecké osobnosti, ktoré dokážu oživiť diela klasických autorov a vtisnúť im pečať originality a jedinečnosti. Všetci diváci odchádzáli plní pozitívnych dojmov a emotívnych zážitkov z krásnej hudby husľoveho koncertu. 

  • 17.2.2024

    Sústredenie DSZ Amaryllis 

    Pred každým koncertom a vystúpením umelca je vždy veľmi dôležitá dôsledná príprava, o to viac ak je to umelecké teleso ako orchestrer či zbor. DSZ Amaryllis našej ZUŠ mal uplynulý víkend 17.02.2024 sústredenie, na ktorom si docvičovali a cibrili skladby, s ktorými sa chystajú na krajské kolo súťažnej prehliadky detských speváckych zborov Mládež spieva vo Vranove nad Topľou. Vždy je to pre detský zbor slávnostná udalosť a nová výzva - ukázať svoje kvality, zaujať, prípadne pobaviť. Veríme, že aj tento rok bude pre naše detské zbory úspešný a plný hodnotných skúseností a zážitkov. Za pohostenie a veľmi chutný obed (mňam pizza) ďakujeme školskému OZ Rodičia deťom. 

  • 16.2.2024

    16.2.2024

    Akordeónový metodický deň a koncert

    Vedomosť, prežívanie a zručnosť sú ideálnou kombináciou vyváženosti afektívnej, ako aj kognitívnej stránky celostného rozvoja osobnosti a tú nám svojou profesionalitou predviedli 16.02.2024 v priestoroch koncertnej miestnosti našej školy pedagógovia Konzervatória z Timonovej 2 v Košiciach Mgr. art. Jozef Demjan a Frederika Pöhmová MA, ktorých v úvode, nevynímajúc aj žiaka 2. roč. konzervatória Damiána Pasternáka, srdečne privítal riaditeľ ZUŠ Mgr. M. Prokop, DiS. art..Pod ich vedením sa v dopoludňajších hodinách učitelia akordeónového oddelenia: M. Vaňugová, M. Cuprišin, K. Keselica, D. Izsófová v rámci metodického dňa na základe praktických ukážok dozvedeli, ako by mal žiak správne sedieť, na akej stoličke podľa stavby tela, vysvetlili aj prácu s mechom a poukázali na isté zmeny a iné možné spôsoby v hre na akordeóne. Pri praktickom prevedení boli prítomní žiaci: T. Kaliňák, V. Horochonič z triedy p. uč. Keselicu a žiak M. Jurkovič z triedy p. uč. Vaňugovej. Takáto forma vzájomného odovzdávania si informácií je dôležitým prvkom v procese ďalšieho vzdelávania učiteľov, za čo veľmi pekne ďakujeme. Bolo to prínosné, podnetné, inšpirujúce. Nemenej zaujímavým a pútavou formou prevedeným bol koncert v popoludňajších hodinách, na ktorom boli prítomní nielen žiaci hudobného ale aj iných odborov a rodičia. Pedagógovia konzervatória navodili daným koncertom pozitívnu klímu s pocitom spolupatričnosti. Skladby žiakom obsahovo výstižne kvôli predstave hudobného diela opísali, následne umelecky predviedli a zároveň žiakov zapojili do celkového diania tým, aby odpovedali na zadané otázky. Vynikajúce výkony náročných skladieb vo fantastickej súhre pedagógov konzervatória boli odmenené zaslúženým potleskom vnímavého publika. Ďakujeme všetkým, ktorí sa akýmkoľvek spôsobom pričinili o zdarný priebeh celého dňa. Už teraz sa tešíme na ďalšie spoločné stretnutia.

  • 15.2.2024

    15.2.2024

    Vernisáž výstavy otváral akordeón a klavír

    Dňa 15.02.2024 sa v priestoroch POS vo Svidníku konala vernisáž výstavy mladého umelca Mareka Zimku s názvom „Môj svet krajiny a prírody“.  Atmosféru celej akcie spríjemnili svojim vystúpením žiaci našej školy. Striedali sa tóny akordeónu a klavíra. Hrou na akordeóne sa prezentoval žiak M. Džurban z triedy p. uč. Keselicu, po ktorom vystúpila J. N. Kocurová z triedy p. uč. Leľovej, ktorá klavírnou fantáziou umocnila atmosféru začínajúcej výstavy.

  • 1.2.2024

    OZNAM O ZMENE VÝŠKY ŠKOLNÉHO V ZUŠ S PLATNOSŤOU K 1.2.2024

    ZUŠ vo Svidníku od 1. februára 2024 na základe VZN mesta Svidník č. 1/2024 mení výšku príspevku na čiastočnú úhradu nákladov spojených so štúdiom v ZUŠ, t. j. školné. Výška poplatkov sa zvyšuje nasledovne:

                                                                   ZŠ, SŠ            Dospelý

    PHV, PTV                                                    7€                   --  

    PHV a skupinové vyučovanie                 10€                  --

    Individuálne vyučovanie                         10€                  17€

    Individuálne a skupinové vyučovanie   10€                  17€

    Skupinové vyučovanie hud. odboru       7€                   17€

    LDO                                                             7€                  17€

    TO                                                               7€                   17€

    VO                                                               7€                   15€

    V prípade, ak ste už školné na vo výške 48€ za II. polrok šk. roku 2023/24 už uhradili v mesiaci január, ste povinní doplatiť 10€ do výšky nového schváleného poplatku.

    Príspevok na čiastočnú úhradu nákladov spojených so štúdiom v základnej umeleckej škole v prípade neodovzdania súhlasu na započítanie do zberu údajov príslušnej základnej umeleckej škole alebo v prípade štúdia každého ďalšieho predmetu: a) pre individuálne štúdium 50,00 EUR mesačne, b) pre skupinové štúdium 20,00 EUR mesačne.

    Príspevok na čiastočnú úhradu nákladov spojených so štúdiom v základnej umeleckej škole pre dospelú osobu od dovŕšenia 25 rokov veku a v prípade štúdia každého ďalšieho predmetu: a) pre individuálne štúdium 150,00 EUR mesačne, b) pre skupinové štúdium 50,00 EUR mesačne.

    Príspevok na čiastočnú úhradu nákladov spojených so štúdiom v základnej umeleckej škole sa neuhrádza, ak plnoletý žiak alebo zákonný zástupca dieťaťa o to písomne požiada a predloží riaditeľovi základnej umeleckej školy doklad o tom, že je poberateľom dávky v hmotnej núdzi a príspevkov k dávke v hmotnej núdzi podľa osobitného predpisu.

    vzn_1_2024.pdf

    Zmena-vysky-skolneho_2024.pdf

strana:

Novinky

Kontakt

  • Základná umelecká škola UL. Komenského 807/27, Svidník
    Komenského 807/27, 089 01 Svidník
  • +421 915 975 393, 054 75 21 129

Fotogaléria